lördag 21 maj 2011

Jag kan gå!

Idag har jag konstaterat att jag ju kan gå riktigt bra! Det funkar att trycka ifrån ordentligt med op.benet och de sträckor jag har gått inomhus idag fixar jag utan vaggande ankgång. Jag tar det dock lite lugnt och ska nog förlita mig på kryckan ett tag till, åtminstone utomhus. Nu har jag dessutom tagit det rejält lugnt i veckan och kan tänka mig att ankvaggandet kommer tillbaka ganska snabbt när jag blir trött!

5 kommentarer:

  1. Visst är det skönt att känna att man kan gå åtminstone kortare sträckor utan att vagga. Jag märker att fortfarande efter 4 månader så kommer vaggandet när man blir trött och släpper koncentrationen. Däremellan går det riktigt bra men jag tycker inte att det känns riktigt självklart med en bra gångrytm. Misstänker att det är något man får jobba med.

    SvaraRadera
  2. Hej,
    Jag har för fyra veckor sedan bytt ut cup och kula på min protes.
    Jag var 40 år när jag opererade mig första gången. Då fick jag en ocementerad omnifitprotes. Den fungerade alldeles utmärkt i 20 år. Har levt helt normalt.
    I februari i år fick jag ont och svårt att gå.
    Reoperationen har gått jättebra. Har inte hafr ont alls. Det var betydligt lättare än den första.
    Njuter nu för fulla muggar i solen med en bok.
    Har två veckor kvar med två kryckor. Längtar efter att släppa åtminstone en.

    SvaraRadera
  3. Känns bra att läsa att reoperation faktiskt funkar. Man funderar ju hur länge protesen kan hålla men 20 år låter betryggande. Nu återstår att lära sig att gå som folk utan att vagga för mycket.

    SvaraRadera
  4. Jag är också glad att höra att reoperationen funkat bra för dig Lena. I början funderade jag mycket på livslängd och hur det ska gå om det blir aktuellt med fler än en reoperation (jag tänkte leva tills jag blir en bra bit över 90år!!).

    Ifall du tittar in igen Lena så är jag lite nyfiken om du hade en helt ocementerad protes, med även ocementerad cup? Min cup är cementerad, så vid byte blir det väl att bila loss antar jag... Blev det i så fall en ocementerad cup även vid reoperationen?

    Nu har jag lagt fokus på livslängdsfrågeställningen bakom mig och fokuserar på den dagliga utmaningen att läa mig att gå ordentligt. Kryckan får nog hänga med ett bra tag till tror jag, för jag klarar inte några längre sträckor med riktig gång utan stöd. Dock funkar det nu riktigt bra att gå med stavar. Än så länge har jag bara gjort det hos sjukgymnasten, men nu är det nog dags att köpa ett par stavar och ge sig ut på gångträning!

    SvaraRadera
  5. Har inte kollat på bloggen på länge,
    Min cup var helt ocementerad, men skruvad. Vid operationstillfället var cupen helt lös.. Den nya cupen är också ocementerad. De bytte också kulan till en större kula.
    Jag har levt med min gamla protes i nitton år och har kunnat leva helt normalt. Prommenera med hund tre gånger om dagen, seglat, simmat osv.
    Det enda jag inte kunnat är att springa och sitta på huk.

    SvaraRadera